Термін дії картки ПриватБанку: різні способи дізнатися його

Кожна пластикова або digital картка випускається банком на певний термін. Час закінчення її функціонування вказується на лицьовому боці і складається з чотирьох цифр – місяця і року через косу риску. Звісно, це не означає закінчення співпраці з ПриватБанком або закриття рахунку. Без офіційної заяви від користувача, термін функціонування договору автоматично продовжується. Власнику платіжного інструменту необхідно просто звернутися в банк або онлайн-банкінг за її оновленням.

Що розуміється під терміном дії кредитки

Період активності картки визначає її придатність до використання. Тобто поки вона в робочому стані власник може знімати кошти, розплачуватися за товари та послуги. Після завершення зазначеного періоду картка стає неактивною. Звичайно кошти, наявні на ній, нікуди не зникають, але скористатися ними стає складніше.

Тобто це вже не потрібний пластик, який можна просто викинути або знищити. У більшості емітованих від ПриватБанку кредиток час експлуатації обмежується 4 роками. Наприклад, якщо картку оформлено в серпні 2023 року, вона стане неактивною в липні 2027 року. Нею можна буде користуватися до останнього дня зазначеного місяця.

Як зрозуміти коли закінчується термін дії картки

Це зовсім не складно, якщо пластик перебуває в руках власника. Досить поглянути на її лицьовий бік. Чотири цифри дати розташовані посередині прямо під номером. Дата пишеться через дріб. Перші цифри – місяць закінчення, другі дві – рік.

термін дії карти

Ще раз звертаємо увагу, що користуватися кредиткою можна весь зазначений місяць. Вона не стає непридатною з 1-го числа наступного місяця.

См. также:   Що таке CVV і де його знайти на картці ПриватБанку

Визначення строку через сервіс Приват24

Усю необхідну інформацію за карткою в будь-який момент можна отримати через Приват24. Процедура проходить у кілька кроків:

  • Авторизуємося в Приват24. Для цього вводиться номер телефону, пароль і секретний код у разі потреби.
  • Відкриється меню. Клікаємо на вкладку “Гаманець”.
  • Вибираємо картку, за якою потрібно уточнити інформацію.
  • Ліворуч від балансу картки після натискання на номер картки відобразиться її повний номер, а поруч – термін дії.

Дії клієнта в разі закінчення терміну картки

Після закінчення періоду експлуатації відбувається блокування платіжного інструменту. Рахунки залишаються чинними, кошти з них нікуди не переміщуються.

Власнику рахунку необхідно з’явитися в банк у місяці, наступному після закінчення періоду дії.

Але особистий візит зараз уже зовсім не обов’язковий, оскільки картку можна перевипустити, не виходячи з дому.

Продовжити її можна в якості пластику з доставкою на пошту або ж віртуальної digital карти.

перевыпуск карты в приложении

Зайдіть у Приват24, у Гаманці виберіть картку, яку треба перевипускати. Натисніть знак шестерні та виберіть перевипуск, далі дотримуйтесь вказівок. Через кілька хвилин карткою вже можна користуватися. Спробуйте!

author avatar
Єлизавета Думанська
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
MyPrivat24
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: