Як дізнатися свій IBAN у ПриватБанку і що це таке?

Номер рахунку – це важливий реквізит для будь-яких фінансових операцій. Більшість власників платіжних карток розуміють під ним 16-значний номер картки. Ви дійсно можете використовувати номер картки для операцій між картками. Однак, часто трапляються ситуації, коли необхідний саме рахунок, наприклад для офіційних зарахувань, переказів з інших країн або перерахувань від юридичних осіб.

Спробуємо розібратися, чим відрізняється номер картки від реквізитів рахунку та як отримати повну інформацію щодо платіжного засобу.

Номер картки

Номер картки – це вибиті на лицьовій стороні цифри. Маючи в руках пластикову карту, її власник запросто може зчитати потрібну інформацію. Але чи достатньо цих відомостей для проведення фінансових операцій? У деяких випадках, так. Що ж робити коли вам необхідний саме номер рахунку? Розповімо просто зараз.

При відкритті картки до неї відразу прив’язується рахунок. Просто більшість клієнтів не використовують його в побуті. Саме він дозволяє управляти коштами і не змінюється до самого його закриття, на відміну від номера картки, який буде новим щоразу при перевипуску.

IBAN

Номер рахунку, або ж IBAN (International Bank Account Number) – міжнародний формат номера банківського рахунку, стандатний для країн Євросоюзу. З 5 серпня 2019 року його запровадили в Україні, він складається з 29 буквено-цифрових символів. Завданням його введення є спрощення операцій між банками різних країн.

Як було згадано раніше, цей номер містить у собі 29 символів. Перші два – код країни, далі дві контрольні цифри, після чого йде МФО Банку (6 цифр), п’ять нулів і далі звичний усім раніше номер рахунку.

См. также:   Кредит готівкою від Приватбанку

Тепер давайте розберемося, як же ми можемо дізнатися свій особистий IBAN.

Як дізнатися свій IBAN і повні реквізити рахунку

Якщо клієнту потрібна додаткова інформація по картці, але він не знає, де її взяти, то є кілька простих способів отримання цих відомостей:

  • Вебверсія Приват24;
  • Мобільний застосунок;
  • Термінал самообслуговування;
  • Банкомат.

Вебверсія Приват24

Зареєстровані клієнти повинні виконати такі дії:

Вебверсія – “Гаманець” → вибрати картку → у правому верхньому куті натиснути на реквізити картки.

вебверсия реквизиты

Мобільний застосунок Приват24

Мобільний додаток – “Гаманець” → вибрати картку → перейти в меню “Управління” → “Реквізити”.

приложение реквизиты

Термінал

Термінал самообслуговування: меню “Мої налаштування” → “Отримати реквізити”.

Банкомат

Банкомат: меню “Інші операції” → “Мої налаштування” → “Ще налаштування” → “Реквізити для поповнення картки”.

 

Сподіваємося, ви знайдете спосіб, який буде зручним саме для вас.

author avatar
Єлизавета Думанська
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
MyPrivat24
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: